29. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Tradiční americké kuřecí křidélka
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Ameriky s naším receptem na tradiční americké kuřecí křidélka! Tento recept je perfektní pro rodinné večery nebo jako pochoutka na párty. Křupavá kůrka a šťavnaté maso, které se doslova rozplývá na jazyku, uspokojí chuťové buňky každého milovníka masa. Připravte si legendární kuřecí křidélka s naším jednoduchým a přesným návodem, ať už je preferujete pikantní, sladko-kyselé nebo barbecue. Stačí pár základních ingrediencí a můžete přinést kus Ameriky přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 12 kuřecích křidélek
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné)
  • 100 ml barbecue omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Filéty na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. V míse smíchejte sůl, mletý černý pepř, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a kajenský pepř.
  3. Očištěná kuřecí křidélka osušte papírovým ručníkem a poté je rovnoměrně obalte směsí koření.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte křidélka tak, aby se navzájem nedotýkala.
  5. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut. Mezitím si připravte glazuru smícháním barbecue omáčky, medu a olivového oleje.
  6. Po uplynutí 20 minut křidélka vyjměte, potřete je připravenou glazurou a vraťte do trouby. Pečte dalších 10 minut nebo dokud nejsou křupavá a glazura karamelizovaná.
  7. Hotová křidélka vyjměte z trouby, případně posypejte nasekaným petrželovým listem pro dekoraci.
  8. Podávejte teplá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *