29. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí italské lasagne s mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné domácí italské lasagne s mletým masem podle našeho osvědčeného receptu! Krok za krokem vás provedeme přípravou vrstvené klasiky s bohatou boloňskou omáčkou, bešamelovou omáčkou a kvalitním sýrem. Vyzkoušejte tento tradiční recept, který si zamiluje celá rodina. Vhodné pro víkendové obědy i slavnostní příležitosti. Přečtěte si více tipů a triků, jak dosáhnout dokonalé chuti a textury.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 12 plátů lasagne (předvařených nebo určených k přímému použití)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 800 g rajčat z konzervy nebo čerstvých, oloupaných a nasekaných
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml červeného vína (volitelné)
  • 200 g mozzarelly, nastrouhané
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bylinky (bazalka, oregano, atd.)
  • Máslo na vymazání pekáče

Postup

  1. Na pánvi na středním plameni ohřejte olivový olej a přidejte nasekanou cibuli a česnek. Restujte do změknutí, asi 5 minut.
  2. Přidejte mleté maso a vařte, až bude maso hnědé a uvařené. Odstavte přebytečný tuk, pokud je potřeba.
  3. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, červené víno a dochuťte solí, pepřem a bylinkami. Vařte na mírném ohni po dobu cca 30 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  4. Máslem vymažte pekáč a rozložte vrstvu plátů lasagne (pokryjte dno pekáče).
  5. Na pláty nasypeme vrstvu masové omáčky a posypeme mozzarellou a parmazánem.
  6. Pokračujte vrstvením lasagne, masové omáčky a sýra, dokud nevypotřebujete všechny ingredience. Zakončete vrstvou sýra.
  7. Předehřejte troubu na 180°C a vložte lasagne péct. Pečte asi 30-40 minut, než lasagne zbělají a sýr zezlatoví.
  8. Nechejte odpočívat 10 minut před podáváním. Podávejte s čerstvým salátem nebo pečivem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *