27. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo z výpražené rýže plné exotických chutí a aromatických koření. Vyzkoušejte náš recept na Nasi Goreng a přenesete se do tradičních uliček Indonésie přímo z pohodlí vaší kuchyně. Jídlo je jednoduché na přípravu a skvěle chutná jak teplé, tak i studené. Zamilujete si tuto lahodnou a originální pochoutku!
Suroviny:
- 400g vychladlé vařené rýže
- 100g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rajčatové omáčky
- 1 čajová lžička krystalového cukru
- 2 vajíčka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme vychladlou vařenou rýži a promícháme s omáčkami a cukrem.
- Na pánvi uděláme prostor uprostřed a rozklepneme do něj vajíčka, která necháme ztuhnout.
- Následně vše promícháme dohromady a dochutíme solí a pepřem.
- Smažíme, dokud není rýže zahřátá na vysokou teplotu.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou nebo koriandrem.