27. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng Jídlo z výpražené rýže
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo z výpražené rýže plné exotických chutí a aromatických koření. Vyzkoušejte náš recept na Nasi Goreng a přenesete se do tradičních uliček Indonésie přímo z pohodlí vaší kuchyně. Jídlo je jednoduché na přípravu a skvěle‌ chutná jak teplé, tak i studené. ⁤Zamilujete si tuto lahodnou a originální pochoutku!

Suroviny:

  • 400g vychladlé vařené rýže
  • 100g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce ⁢sójové omáčky
  • 1 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 čajová lžička krystalového ⁤cukru
  • 2 vajíčka
  • sůl a pepř ⁣podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme⁤ nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme ⁢na ​kostičky nakrájené kuřecí maso a​ restujeme dozlatova.
  3. Přidáme vychladlou vařenou rýži a promícháme s omáčkami a⁤ cukrem.
  4. Na pánvi uděláme prostor uprostřed a rozklepneme do něj vajíčka, která necháme ztuhnout.
  5. Následně vše promícháme dohromady a dochutíme⁣ solí a pepřem.
  6. Smažíme, dokud není rýže zahřátá na vysokou teplotu.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou nebo ⁣koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *