27. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Chroustající kuřecí křidélka s medovým glazúrem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li si ⁢vychutnat ‌skvělý a chroustající zážitek, vyzkoušejte recept na kuřecí křidélka s medovým glazúrem. ​Tato lahodná kombinace sladkého medu a křupavého kuřecího‌ masa jistě potěší⁤ vaše⁤ chuťové buňky.⁤ S tímto receptem si jistě získáte srdce vašich hostů nebo rodiny!

Suroviny:

  • 500g kuřecích křidélek
  • 2 lžíce ‌medu
  • 2 lžíce ⁢sójové omáčky
  • 1 lžíce ‌olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 ​česnekový stroužek, prolisovaný
  • sůl a pepř podle ‌chuti

Postup:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 200°C.
  2. V míse smíchejte med, sójovou omáčku, olivový olej, mletou papriku, prolisovaný ⁤česnek, sůl a pepř.
  3. Pokrájejte křidélka na ⁤menší části a​ namočte je do připravené marinády. ⁤Nechte⁤ je marinovat minimálně 30 minut.
  4. Připravte plech ⁣a vyložte ho pečicím​ papírem.
  5. Položte křidélka na plech a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, obracíce⁤ je pravidelně‌ a potírajíce⁣ marinádou z plechu.
  6. Pečená křidélka podávejte s rýží a zeleninovým⁤ salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *