27. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborový knedlík se škvarkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na‌ lahodný⁢ bramborový knedlík se škvarkami. Tento tradiční český pokrm je ideální⁣ volbou pro oběd či večeři. Naučte se, jak připravit⁤ chuťově⁤ bohaté ‌knedlíky ‍s‍ křupavými škvarky ‍a​ zalité máslem. Postup⁢ je snadný ⁤a ‌výsledek stojí za to!

Suroviny:

  • 600g brambor
  • 150g hladké‌ mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100g škvarků

Postup:

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte ve slané vodě do měkka.
  2. Uvařené brambory sceďte a rozmačkejte na kaši.
  3. Přidejte mouku, vejce a špetku soli a ⁣vše důkladně promíchejte.
  4. Z těsta vytvarujte menší knedlíky‍ a vařte je ​ve vařící osolené vodě asi 15-20 minut.
  5. Škvarky osmahněte na pánvi dozlatova.
  6. Hotové knedlíky​ podávejte posypané opečenými škvarkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *