26. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a pórkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a sýté risotto s houbami a pórkem! Tento tradiční italský pokrm připravíte snadno a rychle doma. Kombinace krémové rýže s aromatickými houbami a lahodným pórkem vám jistě zaručí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš recept a užijte si chutný večeři plnou lahodného, bohatého a uvolňujícího rizotta.

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 200g hříbků
  • 200g pórkového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • sůl, pepř, petržel na dochucení
  • parmezán na posypání

Postup:

  1. Na pánev rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a mletý česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené houby a pokračujte v míchání, dokud nezměknou.
  3. Přidejte nakrájený pórek a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte arborio rýži a za stálého míchání nechte rýži do sklovata začít lehce ruměnit.
  5. Přidejte bílé víno a vařte, dokud víno nepohlcuje.
  6. Po lžících přilijte zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud není rýže napůl uvařená.
  7. Na závěr přidejte nasekanou petržel a ochutnejte solí a pepřem.
  8. Servírujte na talíře a posypte strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *