25. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské dezertní vánoční cannoli s náplní z ricotty a šlehačky. Tyto křehké a křupavé trubičky plněné lahodnou a krémovou směsí jsou skvělou volbou pro slavnostní příležitosti nebo jen jako pochoutka pro vaše blízké. Podívejte se na tento snadný recept a dejte své sladké grilování nový nádech!
Suroviny
- 12 kusů cannoli těstíček
- 250g ricotty
- 100g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100g šlehačky
- čerstvé maliny nebo jiné ovoce podle chuti na zdobení
Postup
- V míse smíchejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt dokud není směs krémová.
- V samostatné míse ušlehejte šlehačku do tuha a opatrně ji vmíchejte do ricottové směsi.
- Cannoli těstíčka naplňte připravenou směsí a ozdobte čerstvými malinami nebo ovocem podle chuti.
- Podávejte okamžitě a užívejte si lahodný dezert cannoli s ricottou a šlehačkou!