25. 12. 2024
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutě Persie s naším receptem na Joojeh Kebab s limetkou! Tento tradiční íránský kuřecí kebab, ochucený limetkou a šťavnatými citrusy, přináší dokonalou kombinaci křehkého masa a osvěžující kyselosti. Ideální pro grilovací sezónu nebo pohodovou večeři s přáteli. S naším podrobným návodem a tipy na přípravu získáte dokonale marinované kuře, které si zamiluje celá rodina. Užívejte si nové chutě s tímto jednoduchým a labužnickým receptem!
Suroviny
- 500 g kuřecích stehenních řízků bez kosti
- 1 červená cibule, na tenké plátky
- 2 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky soli
- Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky, ideálně o velikosti kousku vhodného na jedenat.
- V míse smíchejte olivový olej, šťávu z jedné limetky, rozdrcený česnek, kurkumu, zázvor, černý pepř a sůl k vytvoření marinády.
- Kuřecí kousky vložte do marinády a důkladně je v ní obalte. Nechte marinovat nejméně 30 minut, ideálně přes noc v chladničce.
- Připravte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
- Kuřecí kousky navlékněte na grilovací špejle. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je předem na 30 minut do vody, aby se během grilování nezapálily.
- Grilujte kuřecí kousky zhruba 10-12 minut, dokud nejsou plně uvařené a krásně zhnědlé, občas je obrátíte.
- Mezitím nakrájejte druhou limetku na čtvrtky.
- Hotové kebaby podávejte ozdobené čerstvou petrželkou nebo koriandrem a s plátky limetky.