22. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rýžový pilaf s jogurtem je lahodný a lehký pokrm, který vás jistě nadchne. Tento recept kombinuje aromatickou rýži s jemným jogurtem a kořením, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a překvapte své chuťové buňky! Suroviny:
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr a citronová šťáva na dochucení
- 3/4 šálku řeckého jogurtu
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte rýži a kurkumu a osmahněte asi 2 minuty, dokud není rýže leskle natřená olejem.
- Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte sůl a pepř, smíchejte a nechte vařit pod pokličkou na mírném ohni 15-20 minut, dokud je rýže měkká.
- Vypněte oheň a nechte pilaf odpočinout pod pokličkou ještě 5 minut.
- Před podáváním vmíchejte jogurt a dochuťte citronovou šťávou a koriandrem.