22. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocký tagine hovězí s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Marocký tagine s hovězím a ⁣kořením je‌ lahodné jídlo inspirované tradiční marockou⁢ kuchyní. V tomto receptu se setkávají exotické koření s⁢ měkkým hovězím masem, výsledkem je jemné⁤ a ⁤aromatické jídlo, ⁣které ⁤rozhodně stojí⁢ za vyzkoušení. ⁣Sledujte náš recept a připravte si doma​ tento lahodný⁤ pokrm plný chutí ⁣a vůní‍ Orientu.

Suroviny

  • 500g hovězího masa nakrájeného⁢ na⁢ kostky
  • 1 cibule nakrájená‍ na ‍plátky
  • 2 brambory nakrájené ⁣na kostky
  • 2 mrkve ‌nakrájené na kolečka
  • 1 červená paprika nakrájená‌ na proužky
  • 4⁤ rajčata ⁢nakrájená na kostky
  • 2 stroužky⁢ česneku nasekané
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 ​lžička mletého ⁤kmínu
  • 1 lžička mletého ​skořice
  • 1 ​lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého pepře
  • sůl ⁢podle chuti
  • čerstvá ​petrželka a‌ citrónová šťáva na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme maso se​ solí, mletým koriandrem, ⁣kmínem,‌ skořicí, kurkumou​ a ‍pepřem.
  2. Přidáme cibuli a česnek ‍a restujeme,⁢ dokud cibule ⁢nezezlátne.
  3. Přesuneme maso‍ do ⁣tagine ⁢hrnce a⁤ přidáme ‌brambory, mrkev, ‌papriku a rajčata.
  4. Přilijeme vodu do hrnce ⁤a necháme dusit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud ‍maso není měkké.
  5. Před ​podáváním ozdobíme nasekanou‍ petrželkou a zakápneme citrónovou⁤ šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *