22. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený bažant s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte​ lahodný recept na pečeného bažanta s brusinkami, který jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Tento tradiční pokrm je perfektní volbou pro vánoční stůl nebo jiné slavnostní příležitosti.

Suroviny

  • 1 bažant
  • 500g brusinek
  • 1 cibule
  • 4 stroužky ‌česneku
  • čerstvá nebo‌ sušená ‍směs bylinek (tymián, rozmarýn, bobkový list)
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve ​bažanta očistěte a zbavte peří.‍ Můžete ho nechat​ celého nebo rozkrojit na menší kusy.
  2. Na⁢ oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a‍ prolisovaný česnek.
  3. Přidejte bažanta a smažte z obou stran, dokud nebude zezlátlý.
  4. Přidejte brusinky a směs bylinek. Můžete zalít trochou ⁢vody ‍nebo červeného vína.
  5. Přiklopte poklicí a dejte péct do ‌trouby na 180°C zhruba na hodinu.
  6. Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *