22. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného bažanta s brusinkami, který jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Tento tradiční pokrm je perfektní volbou pro vánoční stůl nebo jiné slavnostní příležitosti.
Suroviny
- 1 bažant
- 500g brusinek
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- čerstvá nebo sušená směs bylinek (tymián, rozmarýn, bobkový list)
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Nejprve bažanta očistěte a zbavte peří. Můžete ho nechat celého nebo rozkrojit na menší kusy.
- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte bažanta a smažte z obou stran, dokud nebude zezlátlý.
- Přidejte brusinky a směs bylinek. Můžete zalít trochou vody nebo červeného vína.
- Přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na 180°C zhruba na hodinu.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.