22. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Dal Tadka je tradiční indické jídlo, které se skládá z vařených čoček smíchaných s aromatickými kořeněnými omáčkami. Tento lahodný a vydatný pokrm je oblíbeným vegetariánským jídlem a je snadno připravitelný doma. Naučte se, jak uvařit lahodné Dal Tadka díky našemu jednoduchému receptu!
Suroviny
- 1 hrnek suchých žlutých cizrny
- ½ cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si cizrnu namočte přes noc v dostatečné vodě.
- Opláchněte cizrnu a dejte vařit ve vodě s trochou soli, dokud nezměkne.
- V menším hrnci si rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Orestujte dozlatova.
- Přidejte nakrájené rajče a vařte dalších pár minut, dokud se rajče nerozvaří.
- Přidejte do směsi rajčat a cibule mleté koření (koriandr, kmín, papriku, kurkumu) a promíchejte.
- Nakonec přidejte uvarenou cizrnu a nechte všechny chutě propojit a zahřát cca 10 minut.
- Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody.
- Po dokončení můžete cizrnu posypat čerstvým nasekaným koriandrem a servírovat s rýží nebo chlebem.