22. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Jehněčí ratatouille s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí ratatouille s bylinkami, který spojuje jemnost jehněčího masa s bohatou zeleninovou směsí. Tento pokrm je plný chutí a aroma čerstvých bylinek, které dodávají tomuto tradičnímu jídlu zvláštní šmrnc. Podle tohoto receptu si můžete užít lahodnou a zdravou večeři plnou lahodných chutí.

Suroviny

  • 400g jehněčího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Koření dle chuti (např. tymián, rozmarýn, oregano)

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájené jehněčí maso.
  2. Přidáme cibuli, na drobné kousky nakrájené papriky, cuketu a nakonec rajčata. Necháme krátce restovat.
  3. Přidáme protlačený česnek a koření dle chuti. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Podusíme do měkka a necháme provařit.
  5. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *