22. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí ratatouille s bylinkami, který spojuje jemnost jehněčího masa s bohatou zeleninovou směsí. Tento pokrm je plný chutí a aroma čerstvých bylinek, které dodávají tomuto tradičnímu jídlu zvláštní šmrnc. Podle tohoto receptu si můžete užít lahodnou a zdravou večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- Koření dle chuti (např. tymián, rozmarýn, oregano)
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájené jehněčí maso.
- Přidáme cibuli, na drobné kousky nakrájené papriky, cuketu a nakonec rajčata. Necháme krátce restovat.
- Přidáme protlačený česnek a koření dle chuti. Dochutíme solí a pepřem.
- Podusíme do měkka a necháme provařit.
- Servírujeme posypané čerstvými bylinkami.