22. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Parmezánové risotto s houbami, které si zamilujete na první sousto. Perfektní kombinace krémové rýže, aromatických hub a hořkého parmazánu vás rozhodně nadchne. Naučte se připravit tento lahodný italský pokrm a učiňte si radost.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 100 g houby (klouzek, žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazán
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisované česnek
- Přidejte nakrájené houby a restujte je dozlatova
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud skloňky nezačnou být průhledné
- Zvolna přilévejte vývar, aby rýže postupně vsákla veškerou tekutinu
- Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte
- Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou