21. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na grilovaný tofu s pikantní marinádou, který ohromí vaše chuťové buňky! Tofu je perfektní alternativou k masu a díky marinádě získá neodolatelnou chuť. S tímto receptem si užijete skvělý grilovaný pokrm plný aromatických koření. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný vegetariánský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 400 g tofu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (utřeného)
- 1 lžička kari křepelčí
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička medu
- šťáva z 1/2 citronu
Postup
- Marinádu připravíme smícháním sójové omáčky, olivového oleje, utřeného česneku, kari křepelčí, mleté papriky, medu a šťávy z citronu.
- Tofu nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Necháme marinovat minimálně 30 minut, ideálně déle.
- Předehřejeme gril a tofu na grilu smažíme do zlatova z obou stran, asi 5-7 minut na každou stranu.
- Po upečení můžeme tofu posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem a podávat s přílohou podle vlastní chuti.