21. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný marocký pokrm Tajine s kuřecím masem a olivami doma! Tento tradiční recept spojuje křupavé kuřecí maso s aromatickými kořeněnými omáčkami a slanými olivami. Navíc se připravuje v kuchyňském hrnci Tajine, který dodá jídlu jedinečnou chuť a vůni. Buďte svůj vlastní kuchařský mistr a vytvořte skvělou exotickou dobroty pro svou rodinu a přátele!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- 200 g oliv
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme ho ze všech stran.
- Přidáme na kostičky nakrájený pomeranč a olivy.
- Přidáme koření (kurkuma, koriandr, sůl, pepř) a zalijeme vodou.
- Uzavřeme poklicí a necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud masa není měkké.
- Tajine podáváme teplou s chlebem nebo rýží.