21. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na smetaně s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na smetaně s brambory je oblíbené pokrm, který se hodí na každou příležitost. Jemně uvařené ‌hovězí maso podávané s lahodnou smetanovou omáčkou a křupavými brambory je poctivá domácí klasika, která potěší každého gurmána. ‍Naučte se připravit tento lahodný pokrm ⁣a rozzářte svůj jídelníček.

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 3 velké brambory
  • 1 cibule
  • 200ml smetany ke vaření
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a ⁤pepř

Postup

  1. Nejprve si očistěte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Maso nakrájejte na nudličky.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej⁣ a osmažte maso společně‍ s cibulí.
  5. Přidejte brambory a zalijte smetanou ke vaření.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Nechejte dusit na mírném plameni asi 20 ‍minut, dokud brambory nejsou měkké.
  8. Podávejte teplé s houskovým knedlíkem nebo ⁤pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *