21. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské čokoládové brownies s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si neodolatelné veganské čokoládové brownies s avokádem, které⁣ jsou nejen chutné, ale i zdravější alternativou klasických brownies. Tento jednoduchý recept využívá avokádo pro krémovou texturu⁢ a ‌hlubokou ⁤čokoládovou chuť bez⁢ použití ⁤vajec a mléčných produktů. Ideální ⁢pro vegany, alergiky a všechny milovníky čokolády.​ Vyzkoušejte ‍tento lákavý dezert, který zaručeně oslní na každé slavnostní‍ tabuli!

Suroviny

  • 1 zralé avokádo
  • 200 ml rostlinného mléka (např. mandlového nebo sojového)
  • 2 ‌lžičky vanilkového ⁤extraktu
  • 200 g cukru
  • 125 g pšeničné mouky
  • 50 g kakaového​ prášku
  • 1/2 lžičky‌ prášku do pečiva
  • 1/4​ lžičky ‍soli
  • 150 g tmavé veganské čokolády, ⁣nalámané na kousky

Postup

  1. Předehřejte‌ troubu na 180⁤ stupňů Celsia ​a vystelejte ⁢pekáč papírem ‍na pečení.
  2. V misce rozmačkejte‍ avokádo do hladka. Přidejte rostlinné mléko⁤ a vanilkový⁣ extrakt a dobře promíchejte.
  3. Ve druhé⁣ misce ⁤smíchejte společně cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
  4. Spojte suché a⁤ mokré ingredience a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Přidejte kousky čokolády a jemně zamíchejte.
  6. Rozetřete těsto​ do připraveného​ pekáče a pečte přibližně 25‌ minut nebo‌ dokud nebude‌ brownie pevné na ⁢dotek.
  7. Nechejte úplně ⁣vychladnout v pekáči, pak ‍nakrájejte na kousky a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *