21. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí italské těstoviny s pestem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo pravé italské kuchyně s naším receptem na domácí italské těstoviny s pestem! Naučte se, jak vykouzlit autentické těstoviny z pár jednoduchých ingrediencí a připravit k nim voňavé bazalkové pesto. Ideální volba pro romantickou večeři nebo rodinný oběd. Zkuste to a vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 200 g mouky (ideálně typu 00 pro těstoviny)
  • 2 velká vejce
  • 1 špetka soli
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g piniových ořechů
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Začněme přípravou těsta na těstoviny. V míse smíchejte mouku s solí. Uprostřed mouky udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Pomocí vidličky postupně začleňujte mouku do vajec, dokud se těsto nestane tuhším a nedá se již míchat vidličkou.
  2. Přeneste těsto na lehce pomoučněnou pracovní desku a hněťte 10 minut, než získá hladký a elastický charakter. Poté těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat 30 minut při pokojové teplotě.
  3. Mezitím připravte pesto. Do mixéru dejte čerstvou bazalku, stroužky česneku, piniové ořechy, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř. Mixujte a postupně přidávejte olivový olej, dokud směs nezíská hladkou konzistenci.
  4. Těsto vyjměte z fólie a rozdělte ho na menší kusy. Pomocí válu nebo těstovinového strojku rozválejte každý kus na tenké pláty, a poté je nakrájejte na požadovaný tvar těstovin, jako jsou spaghetti nebo tagliatelle.
  5. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a vařte těstoviny 2-4 minuty, nebo do té doby, dokud nejsou ‚al dente‘.
  6. Scedujte uvařené těstoviny a ihned je smíchejte s dostatečným množstvím pesta, aby byly těstoviny rovnoměrně pokryté.
  7. Podávejte těstoviny se zbytkem parmazánu a užívejte si čerstvou chuť domácích italských těstovin!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *