21. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické jídlo plné exotických chutí s receptem na Garam masala kari se zeleninou. Tato aromatická směs koření dává tomuto pokrmu bohatou a pikantní chuť, kterou si zamilujete. Suroviny jako cibule, rajčata, brambory a další bylinky se skvěle doplňují a vytváří jedinečnou kombinaci, která potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento okouzlující recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 lžičky garam masala kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 400g směsi různých zelenin (např. paprika, brokolice, mrkev), nakrájených na menší kousky
- 400g rajčat bez kůžiček, nakrájená na kousky
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte utřený česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte garam masala kari koření a kurkumu a restujte asi 1 minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
- Přidejte nakrájené zeleniny a rajčata, zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte sůl a pepř dle chuti a podávejte s rýží nebo naan chlebem.