21. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Mlsná kuřecí piccata s kaparou je jednoduchý italský recept plný chutí a vůní. Křehké kuřecí řízečky jsou podávány s omáčkou z másla, citronu, kaparů a bílého vína. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři! Sledujte náš recept a užijte si tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- hladká mouka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce kaparů
- 1 citron, na plátky
- čerstvé petrželové listy na ozdobu
Postup
- Nařízněte kuřecí prsa na polovinu a naklepeme je do rovnoměrné tloušťky. Osolte a opepřete a obalte v mouce.
- Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmažte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte víno a vývar a vařte, dokud se omáčka nezredukuje o polovinu. Přidejte málo másla, kapary a citronové plátky.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte ještě chvíli, aby se omáčka dobře spojila s masem.
- Pokrm podávejte posypaný čerstvě nasekanou petrželí a parmským sýrem. Podávejte s přílohou podle vašeho výběru.