21. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kaparou
zdroj: Recepty 24/7

Mlsná kuřecí piccata s kaparou je jednoduchý italský recept plný chutí a vůní. Křehké kuřecí řízečky jsou podávány s omáčkou z másla, citronu, kaparů a bílého vína. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři! Sledujte náš recept a užijte si tento lahodný pokrm!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • hladká mouka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 citron, na plátky
  • čerstvé petrželové listy na ozdobu

Postup

  1. Nařízněte kuřecí prsa na polovinu a naklepeme je do rovnoměrné tloušťky. Osolte a opepřete a obalte v mouce.
  2. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmažte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte víno a vývar a vařte, dokud se omáčka nezredukuje o polovinu. Přidejte málo másla, kapary a citronové plátky.
  4. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vařte ještě chvíli, aby se omáčka dobře spojila s masem.
  5. Pokrm podávejte posypaný čerstvě nasekanou petrželí a parmským sýrem. Podávejte s přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *