21. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo vídeňského stylu
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošné⁢ vídeňské knedlo-vepřo-zelo‌ recept podobný tradičnímu‌ rakouskému jídlu. Užijte si‍ chuť křupavého masa a šťavnaté zelí podávané s lahodnými‌ knedlíky.‌ Vyzkoušejte tento autentický vídeňský pokrm doma!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 300g mouky
  • 1​ vejce
  • 500g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petrželová kořen
  • 1⁢ lžíce oleje
  • 500ml vývaru
  • 200ml smetany
  • 1 hlávka zelí
  • sůl,⁢ pepř, kmín

Postup

  1. Brambory uvaříme⁤ ve slupce, oloupeme a rozmačkáme ‌na kaši.
  2. Přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
  3. Maso⁢ nakrájíme na kostky a osmahneme⁢ na oleji se sekanou⁤ cibulí a zeleninou.
  4. Přilijeme vývar, ⁢přidáme koření a dusíme‌ do měkka.
  5. Zelí nakrájíme na nudličky a ⁢zpěníme na ⁢másle.
  6. Těsto rozválíme na placku, na kterou navrstvíme ‌směs masa a zelí.
  7. Srolujeme ⁢do podlouhlého hada a vaříme ve vývaru asi 40 minut.
  8. Pokrájíme na plátky a‍ podáváme ⁤se šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *