20. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s kimchi a hovězím
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s kimchi a hovězím je tradiční korejský pokrm plný chutí a vůní. Tento lahodný pokrm kombinuje dochucené hovězí maso, zeleninu a kimchi, což je kvašená zelenina typická pro korejskou kuchyni. S tímto receptem si můžete snadno vytvořit autentickou korejskou chuť přímo doma. Zkuste tento bibimbap a pochopte, proč je tak oblíbený po celém světě!

Suroviny

  • 300 g hovězího masa (najlepšie roštěné)
  • 2 hrnky vařené rýže
  • 2 hrnky zeleniny (např. mrkev, špenát, cuketa)
  • 2 vejce
  • Kimchi
  • Sojová omáčka
  • Sésamový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Nakrájejte zeleninu na menší kousky, vajíčka rozšlehejte a hovězí maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte hovězí maso. Přidejte sojovou omáčku, sůl a pepř podle chuti a opečte maso doměkka.
  3. V další pánvi si osmažte zeleninu. Můžete použít stejnou pánev jako na maso, abyste zachytili chuť z masa.
  4. Ve třetí pánvi si opečte vejce na sluníčko. Vejce by měla mít tekuté žloutky.
  5. Rýži si nahřejte a rozdělte do misk. Na vrch rýže přidejte zeleninu, hovězí maso, vejce a kimchi. Polijte sésamovým olejem a servírujte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *