20. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava z pistácií a medu
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si náš​ recept na lahodnou baklavu s pistáciemi a medem ⁢a připravte ‍si křehké, sladké a ​dokonale⁣ aromatické dezertní ‌dobroty. S tímto‌ receptem se naučíte, jak připravit tradiční orientální dezert‌ plný lahodných pistácií a sladkého medu. ⁣S‍ každým kouskem budete ‍cítit, jak​ se vám v ústech rozpouští kouzelná kombinace ‌chutí a vůní. Nechte⁣ se⁢ unést tímto lahodným a nesmírně chutným dezertem, který potěší nejen ⁤vaše chuťové buňky, ale i ‍vaše smysly. S‌ naším receptem na baklavu s‌ pistáciemi a medem si užijete‍ dokonalou sladkou lahůdku‌ plnou exotických chutí⁣ a vůní.

Suroviny:

  • 400 ⁤g filo cesta
  • 200 g nasekaných pistácií
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 200 ml vody
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička⁢ skořice

Postup:

  1. Nejprve rozpustíme ​maslo a vymažeme ním pekáč.
  2. Pečeme pistácie ve‍ slunečnicovém oleji a necháme je vychladnout.
  3. Nastříháme a neprolijeme pak připišpichneme​ skořici.
  4. Kolem 8 listů cesta namažeme‌ rozměněm olejem a třešno dáme ⁤zelené.
  5. Opakujeme, dokud⁢ nám nedojde ingredience.
  6. Po rozkrojení ⁢celého nádobí do větších čtverečků smažíme je‍ v pekáč.
  7. V hrnci smícháme cukr, med a‍ vodu⁢ a vaříme, dokud nezpění smažíme ⁣v něm saje.
  8. Polijeme horkým sirupem, necháme ​vychladnout a podáme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *