20. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasický italský pokrm s chutnými Kuřecími Milanese s omáčkou pomodoro. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a jednoduchý krok za krokem vám pomůže vytvořit dokonalý pokrm. Podávejte s čerstvou bazalkou a italskou bagetou pro skvělý chuťový zážitek. Ať vám chutná!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 1 vejce
- 1 šálek strouhanky
- 1 šálek strouhankové mouky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- čerstvá bazalka
- sýr parmezán
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku pomodoro: na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme krájená rajčata a necháme omáčku provařit. Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
- Mezitím si připravíme kuřecí řízky: na talíři smícháme strouhanku a strouhankovou mouku a osolíme a opepříme podle chuti.
- V jiném talíři rozklepneme vejce a osolíme a opepříme ho.
- Kuřecí řízky nejprve obalíme ve strouhance, poté je pomočíme v rozšlehaném vejci a nakonec znovu obalíme ve strouhance.
- Po obalení řízků je osmažíme na pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova.
- Hotové kuřecí Milanese podáváme s omáčkou pomodoro a posypeme je nastrouhaným sýrem parmezánem.