20. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Rybí polévka s brambory a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept⁢ na rybí polévku s brambory a zeleninou, která je skvělou volbou‍ na chladné dny. Kombinace čerstvé ryby, šťavnatých brambor a ⁢barevné zeleniny vytváří‌ lahodnou a ​zdravou polévku, která potěší ‌chuťové buňky i vaše⁣ tělo. S nízkým obsahem tuku⁤ a bohatou na vitamíny a minerály je tato polévka ideální pro zdravou stravu. ​Podělte se o ‌radost z domácí ‍kuchyně s touto vynikající rybí polévkou.

Suroviny

  • 500g ⁢rybího masa (např.‍ platýs,‌ treska)
  • 2 velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 ⁤petrželový kořen
  • 1⁣ pórek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce ⁤hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl, pepř, kmín
  • litrová báze nebo voda

Postup

  1. Na ‍oleji zpěníme jemně pokrájenou‌ cibuli, přidáme nakrájené očištěné kořenovou zeleninu a zalijeme⁤ bází nebo vodou.
  2. Přidáme ​nahrubo nakrájené brambory a vše povaříme do měkka.
  3. Vytvoříme⁢ jíšku z oleje, mouky a papriky⁣ a zahustíme jí jídel ⁢mušlemi, které pak vyjmeme.
  4. Přidáme k jídlu⁤ rybí ‍maso, ⁣osolíme, opepříme ⁤a​ přitřeme ⁣trochu kmínu.
  5. Povaříme cca 15 minut‌ a hotovou polévku přelijeme do‍ týlka, v němž se podává.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *