19. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská směs rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z míchaného rýže s různými zeleninami, masem a vajíčkem. Tato barevná a chutná směs nabízí dokonalou kombinaci slaných, sladkých a pikantních chutí. Připravte si doma korejskou lahůdku s receptem na bibimbap a podpořte své chuťové buňky novými dobroty.

Suroviny

  • 200g rýže
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 100g špenátu
  • 100g shitake hub
  • 200g hovězího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žloutek
  • sol
  • olivový olej

Postup

  1. V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s marinádou z 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžičkou sezamového oleje, prolisovaným česnekem a žloutkem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Pokrájenou mrkev a okurku osmahněte na pánvi s olivovým olejem a trochou soli, dokud nezměknou.
  4. Špenát spařte vroucí vodou a sceďte.
  5. Na pánvi osmažte shitake houby.
  6. Všechny připravené suroviny rozložte na talíř a na střed dejte uvařenou rýži.
  7. Podávejte s miso polévkou a kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *