19. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kulinární požitky s naším receptem na rajskou omáčku s tofu knedlíky. Jedná se o zdravou a chutnou alternativu klasických jídel, která osloví nejen vegetariány. Tento recept kombinuje jemnost tofu a bohatost rajské omáčky, která je plná čerstvých rajčat a bylinek. Tofu knedlíky jsou lehké a nadýchané, ideální doplněk k této aromatické omáčce. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na doma, který obohatí váš jídelníček o nové chutě a inspirace. Ideální pro každou příležitost!
Suroviny
- 200 g tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky majoránky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rostlinné smetany
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 50 g mouky
- Petrželka na ozdobu
Postup
- Připravte si tofu knedlíky rozdrcením tofu, smíchejte s vejcem, strouhankou, moukou a trochou soli. Vytvořte z hmoty malé kuličky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nasekanou cibulku až do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, pepř a majoránku. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
- Přidejte tofu knedlíky do omáčky a vařte dalších 10 minut, aby knedlíky prošly omáčkou a byly měkké.
- Na závěr vmíchejte rostlinnou smetanu pro zjemnění omáčky a ochuťte, případně dosolte či dopepřete.
- Servejte teplé, posypané nasekanou petrželkou.