19. 12. 2024
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo středomořské kuchyně s naším osvěžujícím receptem na Tabbouleh s granátovým jablkem. Tento lehký a zdravý salát, ideální pro vegetariány, kombinuje čerstvou petržel, jemnou bulgur pšenici, šťavnaté rajčata a křupavé okurky. Přidání granátového jablka dodává jedinečný sladko-kyselý nádech a bohaté antioxidanty. Perfektní jako příloha k grilovaným jídlům nebo jako osvěžující oběd. Zkuste tento rychlý a snadný recept dnes a obohaťte svůj jídelníček o nové chutě!
Suroviny
- 1 šálek bulguru
- 3 šálky vařící vody
- Sůl podle chuti
- Šťáva z 1 velkého citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 jarní cibulky, nakrájené
- 1 velký svazek petrželky, jemně nakrájené
- 1 střední granátové jablko, vydlabané
- 1 střední rajče, nakrájené na malé kousky
- 1 salátová okurka, nakrájená na malé kousky
- Čerstvá máta, jemně nakrájená (podle chuti)
Postup
- Vložte bulgur do velké misky a přelijte ho vařící vodou. Přidejte špetku soli. Zakryjte a nechte stát asi 30 minut, nebo dokud bulgur není měkký a neabsorboval veškerou vodu.
- Smíchejte šťávu z citronu a olivový olej v malé misce a dobře promíchejte. Ochutnejte a případně přidejte sůl dle chuti.
- Když je bulgur připraven, přidejte k němu jarní cibulku, petrželku, mátu, rajče a okurku. Dobře promíchejte.
- Nakonec přimíchejte zrna granátového jablka.
- Zalijte salát směsí citronové šťávy a olivového oleje a znovu dobře promíchejte.
- Nechte salát chvíli odstát v chladu, aby se spojily chutě. Podávejte chlazené.