19. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng s kuřecím masem je tradiční asijské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou této lahodné pokrmu, který si zamilujete. Dochucené směsí koření a zeleniny bude mít tento nasi goreng skvělou chuť a určitě se stane oblíbenou ve vaší kuchyni. Podívejte se na náš recept a dejte své fantazii na volno!
Suroviny:
- 300g vařeného rýže
- 200g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na kostky)
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- hrst fazolí mungo
- olej na smažení
- soď sůl, pepř a chilli podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso.
- Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte fazole mungo a orestujte je společně s ostatními surovinami.
- Přidejte vařenou rýži a dobře promíchejte.
- Vytvořte prostředek v pánvi a rozklepněte do něj vejce. Osmahněte a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a přidejte cukr. Zamíchejte a dochuťte solí, pepřem a chilli.
- Dokud zkaramelizuje, dochuťte svým způsobem a podávejte.