19. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se hýčkat skvělým italským receptem na klasickou Lasagni Bolognese s rajčaty. Tato lahodná jídlo plná chuti je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si skvělou Lasagne Bolognese plnou čerstvých rajčat a bylinek. Vaše chuťové buňky vás budou milovat!
Suroviny
- 400g těstovinových plátků na lasagne
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 2 lžíce olivového oleje
- 400ml smetany ke šlehání
- 100g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme do změknutí.
- Přilijeme rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou. Vaříme cca 20 minut.
- Na dno pekáče vlijeme trochu omáčky, položíme vrstvu těstovin, potřeme smetanou a na ní nanatrháme hovězí maso s rajčaty.
- Postup opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny, zakončíme vrstvou těstovin a smetany.
- Povrch posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 30 minut.
- Hotovou lasagni necháme pár minut odpočinout a můžeme podávat.