19. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne Bolognese s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se hýčkat skvělým italským receptem na klasickou Lasagni Bolognese s rajčaty. Tato lahodná jídlo plná chuti je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si skvělou Lasagne Bolognese plnou čerstvých rajčat a bylinek. Vaše chuťové buňky vás budou milovat!

Suroviny

  • 400g těstovinových plátků na lasagne
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400ml smetany ke šlehání
  • 100g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme do změknutí.
  3. Přilijeme rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou. Vaříme cca 20 minut.
  4. Na dno pekáče vlijeme trochu omáčky, položíme vrstvu těstovin, potřeme smetanou a na ní nanatrháme hovězí maso s rajčaty.
  5. Postup opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny, zakončíme vrstvou těstovin a smetany.
  6. Povrch posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 30 minut.
  7. Hotovou lasagni necháme pár minut odpočinout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *