18. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným vegetariánským karí s hrách. Tento recept je plný exotických indických koření, které dodají jídlu neodolatelnou chuť a vůni. Skvělá volba pro milovníky vegetariánské kuchyně nebo ty, kteří rádi experimentují s novými recepty. Podávejte s rýží nebo naan chlebem pro dokonalou chuťovou harmonii. Zároveň je to skvělý způsob, jak zahrnout do svého jídelníčku více vlákniny a bílkovin z hrachu. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 400g vařených červených lisek
- 200ml kokosového mléka
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička soli
- pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezevění.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku a vařené lisy červené, osmažte krátce.
- Přidejte kari koření, sůl a pepř, promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte nasekaná rajčata včetně šťávy, cizrnu a kokosové mléko.
- Osolte, opepřete a nechte provařit asi 15 minut na mírném ohni.
- Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.