18. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse: rybí polévka s pečivem
zdroj: Recepty 24/7

Vydatná rybí polévka s dochuceným pečivem je typická pro francouzskou kuchyni. Recept na bouillabaisse vám ukáže, jak jednoduše a chutně si doma připravit tuto lahodnou pochoutku. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se hýčkat bohatými mořskými chutěmi!

Suroviny

  • 600 g různých ryb (losos, treska, mořský ďas), nakrájených na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 2 brambory, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička safránu
  • 1 l sýrového vývaru
  • 1 ks citronu

Postup

  1. Na horkém oleji osmahneme cibuli a česnek.
  2. Přidáme rajčata, papriku a brambory a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidáme koření a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
  4. Přidáme ryby a vaříme dalších 10 minut, dokud ryby nezrůžoví.
  5. Polévku ochutnáme a dochutíme citronovou šťávou.
  6. Podáváme s křupavým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *