18. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s batátovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný recept na jehněčí kari s batátovou omáčkou, která zaručeně zahřeje vaše chuťové buňky. Tento exotický pokrm je skvělou kombinací koření a jemné batátové omáčky, která dodá jídlu jedinečnou chuťovou nuanci. Připravte si luxusní večeři plnou chutí a vůní, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu. S tímto receptem se stane vaření radostí a každé sousto bude malým gastronomickým zážitkem. Užijte si jedinečné kulinářské dobrodružství s receptem na jehněčí kari s batátovou omáčkou!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa (nasekaného na kostky)
  • 2 středně velké batáty
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezlatnou.
  2. Přidejte kousky jehněčího masa a opékejte dozlatova ze všech stran.
  3. Přisypte kari koření a promíchejte.
  4. Přidejte na kostky nakrájené batáty a zalijte kokosovým mlékem.
  5. Osolte a opepřete podle chuti a přiveďte k varu.
  6. Snížte plamen, přikryjte poklicí a vařte asi 20-30 minut, dokud se batáty nerozvaří a maso změkne.
  7. Pokud je omáčka příliš tekutá, můžete ji povařit déle bez poklice.
  8. Servírujte s čerstvě nasekaným koriandrem a hotové jehněčí kari s batátovou omáčkou podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *