18. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný recept na jehněčí kari s batátovou omáčkou, která zaručeně zahřeje vaše chuťové buňky. Tento exotický pokrm je skvělou kombinací koření a jemné batátové omáčky, která dodá jídlu jedinečnou chuťovou nuanci. Připravte si luxusní večeři plnou chutí a vůní, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu. S tímto receptem se stane vaření radostí a každé sousto bude malým gastronomickým zážitkem. Užijte si jedinečné kulinářské dobrodružství s receptem na jehněčí kari s batátovou omáčkou!
Suroviny
- 500g jehněčího masa (nasekaného na kostky)
- 2 středně velké batáty
- 1 cibule (nasekaná)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezlatnou.
- Přidejte kousky jehněčího masa a opékejte dozlatova ze všech stran.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přidejte na kostky nakrájené batáty a zalijte kokosovým mlékem.
- Osolte a opepřete podle chuti a přiveďte k varu.
- Snížte plamen, přikryjte poklicí a vařte asi 20-30 minut, dokud se batáty nerozvaří a maso změkne.
- Pokud je omáčka příliš tekutá, můžete ji povařit déle bez poklice.
- Servírujte s čerstvě nasekaným koriandrem a hotové jehněčí kari s batátovou omáčkou podávejte s rýží nebo naan chlebem.