Hledáte inspiraci na francouzské speciality? Vyzkoušejte recepty na klasické pokrmy jako je Hovězí Bourguignon, Jehněčí Ratatouille, Kuřecí Coq au Vin, Řízek Cordon Bleu nebo Sýrovou quiche Lorraine. Skvělé chuťové kombinace a jednoduchá příprava zaručeně potěší vaše chuťové buňky! Zkuste něco nového v kuchyni a překvapte své blízké těmito lahodnými pokrmy.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g slaniny
- 2 mrkve
- 1 plechovka rajčat
- červené víno
- sůl, pepř, tymián
Postup
1. Maso nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi spolu s nakrájenou cibulí, cesnekem a slaninou.
2. Přidejte nakrájené mrkve, rajčata a zalijte červeným vínem.
3. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem a dusíme do měkka.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 3 lilků
- 2 cukety
- 3 papriky
- rajčata
- česnek
- olivový olej
Postup
1. Zeleninu nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi.
2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a zalijte trochou vody.
3. Přidejte nasekaný česnek a dusíme do měkka.
Suroviny
- kuřecí maso
- víno
- cibule
- koření
Postup
1. Kuřecí maso osmahněte na pánvi.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a zalijte vínem.
3. Přidejte koření a dusíme do měkka.
Suroviny
- řízek
- šunka
- sýr
- vejce
- strouhanka
Postup
1. Řízek natřeme sekanou šunkou a sýrem.
2. Obalíme v vejci a strouhance.
3. Osmažíme na pánvi do zlatova.
Suroviny
- těsto na quiche
- slanina
- sýr
- vejce
- smetana
Postup
1. Těsto na quiche vyválejte a vložte do formy.
2. Na těsto naskládejte nakrájenou slaninu a sýr.
3. Smíchejte vejce se smetanou a zalijte quiche.
4. Pečeme v troubě dozlatova.