18. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí BourguignonJehněčí Ratatouillekuřecí Coq au Vinřízek Cordon BleuSýrová quiche Lorraine
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte inspiraci na francouzské speciality? Vyzkoušejte recepty na klasické pokrmy jako je Hovězí Bourguignon, Jehněčí Ratatouille, Kuřecí Coq au Vin, Řízek Cordon Bleu nebo Sýrovou quiche Lorraine. Skvělé chuťové kombinace a jednoduchá příprava zaručeně potěší vaše chuťové buňky! Zkuste něco nového v kuchyni a překvapte své blízké těmito lahodnými pokrmy.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g slaniny
  • 2 mrkve
  • 1 plechovka rajčat
  • červené víno
  • sůl, pepř, tymián

Postup

1. Maso nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi spolu s nakrájenou cibulí, cesnekem a slaninou.
2. Přidejte nakrájené mrkve, rajčata a zalijte červeným vínem.
3. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem a dusíme do měkka.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 3 lilků
  • 2 cukety
  • 3 papriky
  • rajčata
  • česnek
  • olivový olej

Postup

1. Zeleninu nakrájejte na kostky a osmahněte na pánvi.
2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a zalijte trochou vody.
3. Přidejte nasekaný česnek a dusíme do měkka.

Suroviny

  • kuřecí maso
  • víno
  • cibule
  • koření

Postup

1. Kuřecí maso osmahněte na pánvi.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a zalijte vínem.
3. Přidejte koření a dusíme do měkka.

Suroviny

  • řízek
  • šunka
  • sýr
  • vejce
  • strouhanka

Postup

1. Řízek natřeme sekanou šunkou a sýrem.
2. Obalíme v vejci a strouhance.
3. Osmažíme na pánvi do zlatova.

Suroviny

  • těsto na quiche
  • slanina
  • sýr
  • vejce
  • smetana

Postup

1. Těsto na quiche vyválejte a vložte do formy.
2. Na těsto naskládejte nakrájenou slaninu a sýr.
3. Smíchejte vejce se smetanou a zalijte quiche.
4. Pečeme v troubě dozlatova.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *