18. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná italská parmazánová cotoletta s citrónem je lahodný pokrm vhodný na rychlou večeři. Křupavá panírovaná telecí kýtka s plátky parmazánu a osvěžujícím citrónem prostě rozpustí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý a rychlý recept a dejte si tuto lahůdku k obědu nebo večeři!
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa (cca 150g každý)
- 100g strouhanku
- 50g Parmazánu (nastrouhaný)
- 1 citrón
- sůl, pepř, olej
Postup
- Plátky masa naklepeme do tenka a osolíme a opepříme z obou stran.
- Ve střední míse smícháme strouhanku, Parmazán a nastrouhanou kůru z citrónu.
- Plátky masa obalíme ve směsi strouhanky a vytlačíme trochu, aby se příloha přilepila.
- Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme plátky masa. Smažíme dozlatova z obou stran.
- Smažené plátky masa můžeme ozdrovit citrónovou šťávou a podávat s citrónovými plátky jako dekorací.