17. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s černým kmínem je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Tato lahodná a lahodná polévka je plná chuti díky čerstvému rajčatům a aromatickému černému kmínu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou a osvěžující rajčatovou polévku s černým kmínem!
Suroviny
- 2 kg rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g černého kmene
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmažíme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájená rajčata a restujeme asi 5 minut.
- Přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut.
- Poté polévku rozmixujeme pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
- Přidáme černý kmene a necháme provařit dalších 10 minut.
- Ochuťujeme solí a pepřem podle chuti.
- Po chvíli necháme polévku odstát a můžeme podávat.