17. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z červené čočky a kukuřice
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a výživný recept na kari z červené čočky a kukuřice, který potěší každého milovníka indické kuchyně. Objednejte si ingredience hned teď a pusťte se do vaření tohoto lahodného jídla plného exotických chutí. Vaši chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce oleje
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte kukuřici a pokračujte smažením dalších pár minut.
  4. Přidejte kari koření a promíchejte.
  5. Přidejte propláchnutou červenou čočku a zeleninový vývar.
  6. Vše vařte do měkka, přibližně 20-25 minut.
  7. Při dochucení použijte sůl a pepř podle chuti.
  8. Kari z červené čočky a kukuřice podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *