17. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný kuřecí gratin s brambory a hráškem, který jistě potěší celou rodinu! Tato chutná a sytá pokrm kombinuje křupavé kuřecí maso s lahodnými bramborami a osvěžujícím hráškem. Nechte se hýčkat jedinečnou kombinací chutí a připravte si skvělý oběd či večeři dle našeho receptu.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 500g brambor
- 200g hrášku
- 200g sýra
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- olej
- sůl
- petrželka
Postup
- Nejprve si oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a uvařte do poloměkka.
- Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Cibuli a česnek si nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z obou stran dozlatova.
- Do směsi přidejte uvařené brambory a hrášek a promíchejte.
- Přidejte smetanu, nastrouhaný sýr a na jemno nasekanou petrželku a dobře promíchejte.
- Směs přendejte do zapékací mísy, posypte sýrovými stroužky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut nebo dokud gratin nezezlátne.