17. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí gratin s brambory a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný kuřecí gratin s brambory a hráškem, který jistě potěší celou rodinu! Tato chutná a sytá pokrm kombinuje křupavé kuřecí maso s lahodnými bramborami a osvěžujícím hráškem. Nechte se hýčkat jedinečnou kombinací chutí a připravte si skvělý oběd či večeři dle našeho receptu.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 500g brambor
  • 200g hrášku
  • 200g sýra
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • olej
  • sůl
  • petrželka

Postup

  1. Nejprve si oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a uvařte do poloměkka.
  2. Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Cibuli a česnek si nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
  4. Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z obou stran dozlatova.
  5. Do směsi přidejte uvařené brambory a hrášek a promíchejte.
  6. Přidejte smetanu, nastrouhaný sýr a na jemno nasekanou petrželku a dobře promíchejte.
  7. Směs přendejte do zapékací mísy, posypte sýrovými stroužky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut nebo dokud gratin nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *