17. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou italskou polévku minestrone plnou čerstvých zelenin a fazolí. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná. Zároveň je polévka minestrone bohatá na živiny a perfektní na zahřátí v chladných dnech. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si jednoduchý a zdravý pokrm plný přírodní chuti.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 mrkve (nakrájené na kolečka)
- 2 stonky celeru (nakrájené na plátky)
- 1 paprika (nakrájená na kostičky)
- 400g rajčat (oloupaná a nakrájená)
- 1 konzerva cizrny (opláchnutá)
- 1 konzerva fazolí (opláchnutá)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- špetka červeného pepře
- 100g těstovin (např. fazolová)
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidáme mrkev, celer a papriku a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme rajčata, cizrnu, fazole a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme oregano, sůl, pepř a červený pepř a necháme vařit asi 20 minut.
- Přidáme těstoviny a vaříme do měkkosti.
- Po dochucení můžeme přidat svazek nasekané petržele.
- Hotovou polévku podáváme s plátkem italského chleba.