17. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
Pikantní jehněčí kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo autentického pikantního jehněčího kari s rýží! Tento lahodný recept kombinuje něžné jehněčí maso s bohatými chutěmi koření, čerstvé zeleniny a krémového kokosového mléka. Ideální volba pro milovníky pikantních jídel. Uvařte si exotickou večeři snadno a rychle s naším krok za krokem průvodcem!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa, pokrájeného na kostky
  • 1 červená cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička chilli prášku
  • 400g plechovka rajčat, rozmačkaných
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 šálek hovězího nebo kuřecího vývaru
  • 1 šálek jogurtu
  • 1 hrst čerstvého koriandru, na jemno nasekaného
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • 1 šálek rýže Basmati

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a osmažte další 1 minutu.
  2. Přidejte jehněčí maso a smažte, dokud není maso ze všech stran opečené.
  3. Přimíchejte kari koření, kurkumu, římský kmín a chilli. Dobře promíchejte a osmažte po dobu 2 minut, aby se uvolnily aroma.
  4. Přidejte rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak a vývar. Zakryjte hrnec a nechte na mírném ohni vařit asi 30 minut nebo dokud není maso měkké.
  5. Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Když je maso měkké, přidejte jogurt a promíchejte. Vařte dalších 5 minut. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle vaší chuti.
  7. Podávejte nad rýží a posypejte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *