17. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Brazílie: Tradiční moqueca z ryb
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo brazilské kuchyně s naším tradičním receptem na moquecu z ryb! Zjistěte, jak si připravit tuto aromatickou a bohatě dochucenou rybí pokrm s kokosovým mlékem a palmovým olejem. Naučte se, jaké ingredience potřebujete a jaké kroky dodržet, aby vaše moqueca byla autentická a plná chuti. Ponořte se do tropických chutí Brazílie v pohodlí vaší domácnosti!

Suroviny

  • 500 g bílé ryby (např. treska, tilápie)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 střední rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek koriandru, nasekaného
  • 1 lžička papriky
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Několik kapek tabasco omáčky (nepovinné)

Postup

  1. Nejprve si připravte ryby – omyjte je, osušte a pokapejte limetkovou šťávou. Osolte je a opepřete. Nechte marinovat alespoň na 10 minut.
  2. V hluboké pánvi nebo v hlubokém hrnci zahřejte olivový olej a osmažte cibulku dozlatova.
  3. Přidejte nadrcený česnek, obě papriky a smažte, dokud zelenina mírně nezměkne.
  4. Přisypte papriku a přidejte rajčata, promíchejte a vařte několik minut, dokud rajčata nezačnou pustit šťávu.
  5. Do pánve vložte marinované ryby a přelijte je všemi šťávami, které zbyly po marinování.
  6. Přidejte kokosové mléko a přivedete k varu. Snížte teplotu, zakryjte a nechte pomalu dusit asi 15-20 minut, nebo dokud ryby nejsou plně uvařené.
  7. Podávejte s nasekaným koriandrem na vrchu a kapkami tabasco omáčky dle chuti.
  8. Moqueca se tradičně podává s bílou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *