17. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šampiňony a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste naše lahodné recept na rizoto se šampiňony a parmezánem! Tato italská klasika je snadno připravená a plná bohatých chutí. Navnadte své chuťové buňky s touto lahůdkou plnou krémové rýže, šťavnatých šampiňonů a lahodného parmezánu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si dokonalé italské rizoto přímo v pohodlí své kuchyně.

Suroviny:

  • 250g rýže arborio
  • 200g čerstvých šampiňonů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • Sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené šampiňony a dusíme, dokud nezůstanou měkké.
  3. Přidáme rýži a restujeme s ní chvíli, dokud není skleněná.
  4. Po zalití vínem necháme chvíli vyvařit a poté přilijeme vývar.
  5. Uzavřeme poklicí a vaříme asi 20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Při závěrečném míchání přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí, pepřem a petrželí.
  7. Rizoto podáváme horké s dalším parmezánem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *