17. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřo knedlo zelo brambory
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční ‌české jídlo ‌s názvem ‍“Vepřo knedlo zelo brambory“.‍ Tato lahodná‍ kombinace vepřového masa, knedlíků, ⁤zelí ⁣a brambor vás určitě dostane. Podívejte se na⁢ náš recept‍ a uvařte⁢ si tento chutný pokrm‌ doma!​

Suroviny

  • 600 ⁣g⁢ vepřového ‍masa
  • 300⁤ g brambor
  • 500 g ‌zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 kuliček nového⁣ koření
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci‍ svařte ⁣vepřové maso, cibuli, česnek, koření a sůl ve ‍vodě. Vařte asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  2. Mezitím uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
  3. V jiném hrnci‌ osmahněte na‌ sádle ⁣na nudličky ⁤nakrájené zelí, přidejte majoránku, pepř a sůl. Vařte ‌pod pokličkou asi 20 minut.
  4. Když ⁢je maso hotové,​ vyjměte ‍ho z⁢ vývaru a nakrájejte na⁤ plátky.
  5. K vývaru přidejte ‌brambory ⁣a uvařte ‌knedlíky.
  6. Podávejte ⁤vepřové maso se zelím a‍ knedlíkem.‍ Dochutíme podle⁢ potřeby solí a‍ pepřem. Dobrou ⁣chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *