16. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilav se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rýžový pilav se zeleninou, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvělá kombinace rýže a barevných zelenin vytváří chutnou a zdravou pochoutku, která se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. S přesnými postupy a tipy vám tento recept bude snadno připravitelný a očaruje všechny členy rodiny i návštěvy. Užijte si bohatou chuť a výživné látky s tímto skvělým receptem na rýžový pilav se zeleninou.

Suroviny

  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 paprika, nakrájená na kostky
  • 1 šálek hrášku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř a koření podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev a smažte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a hrášek a promíchejte.
  4. Přidejte rýži a nechte ji osmažit se zeleninou asi 2 minuty.
  5. Přilijte zeleninový vývar, zakryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže není změklá a vsákne veškerou tekutinu.
  6. Případně dochuťte solí, pepřem a kořením podle chuti a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *