16. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rýžový pilav se zeleninou, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvělá kombinace rýže a barevných zelenin vytváří chutnou a zdravou pochoutku, která se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. S přesnými postupy a tipy vám tento recept bude snadno připravitelný a očaruje všechny členy rodiny i návštěvy. Užijte si bohatou chuť a výživné látky s tímto skvělým receptem na rýžový pilav se zeleninou.
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 paprika, nakrájená na kostky
- 1 šálek hrášku
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř a koření podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a smažte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte nakrájenou papriku a hrášek a promíchejte.
- Přidejte rýži a nechte ji osmažit se zeleninou asi 2 minuty.
- Přilijte zeleninový vývar, zakryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže není změklá a vsákne veškerou tekutinu.
- Případně dochuťte solí, pepřem a kořením podle chuti a podávejte teplé.