15. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněné quinoa s opečenými zeleninami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Kořeněné quinoa s opečenými zeleninami plný chuti a živin. Tento vyvážený a zdravý pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky exotických koření. Jemná quinoa se perfektně doplňuje s opečenými zeleninami a kořeněnými bylinkami, aby vám poskytla opravdovou chuťovou explozi. Nechte se inspirovat a uvařte si jednoduchý a chutný pokrm pro celou rodinu!

Suroviny

  • 1 hrnek quinoa
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Quinoa předem propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Papriky, cuketu a cibuli nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, mletou papriku a kurkumu a orestujte zeleninu do měkka.
  5. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar a přidejte propláchnutou quinou. Vařte podle návodu na obalu, obvykle kolem 15 minut.
  6. Přidejte opečenou zeleninu k uvařené quinole a promíchejte.
  7. Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *