13. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné květákové křupky s hummusem, které jsou skvělou alternativou k tradičním chipsům. Tato zdravá a chutná kombinace je ideální jako svačina nebo party občerstvení. Nechte se inspirovat a užijte si křupavý zážitek plný lahodných chutí!
Suroviny:
- 1 menší květák
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 150g cizrny
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme květákové křupky. Květák rozdělíme na menší růžičky a smícháme je s olivovým olejem, solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20-25 minut, dokud nejsou křupavé.
- Mezitím si připravíme hummus. V mixéru smícháme cizrnu, prolisovaný česnek, šťávu z citrónu, tahini pastu, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme dohladka a případně dochutíme.
- Servírujeme květákové křupky s hummusem a můžeme posypat čerstvou petrželí nebo chilli papričkou.