11. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si lahodný pokrm krevet na česneku a olivovém oleji doma s naším jednoduchým receptem. Krevety se krátce restují na pánvi s česnekem a olivovým olejem, čímž získají bohatou chuť a aromatickou vůni. Skvělá volba pro milovníky mořských plodů!
Suroviny:
- 450 g krevet
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Krevety si očistite a odstráňte črevá.
- Na panvici si rozehrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájaný česnek.
- Znížte plameň a pridajte krevety.
- Sotéujte krevety dozlatista a dochuťte soľou a korením.
- Po dovarení posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a teraz môžete podávať.