11. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Rajská polévka s čerstvými bazalkami
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo domácí rajské polévky s čerstvými bazalkami! Náš jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit bohatou a aromatickou polévku plnou chutí, která zahřeje jak tělo, tak duši. Ideální jako lehký oběd nebo předkrm, tento klasický český pokrm s lehkým twistem přinese svěžost bazalky do každého sousta. Připravte si lahodnou rajskou polévku s nádechem čerstvé bazalky a překvapte své blízké originální a zdravou volbou.

Suroviny

  • 500 ml rajčatové šťávy
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 listů čerstvé bazalky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na malé kostky a česnek nasekejte najemno.
  2. V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli s česnekem. Smažte, dokud cibule nezhoustne, přibližně 3 minuty.
  3. Přidejte rajčatovou šťávu a nechejte na středně silném ohni vařit asi 10 minut.
  4. Snižte teplotu, přidejte smetanu a míchejte, dokud se smetana zcela nepromíchá s rajčatovou šťávou.
  5. Nakrájejte listy bazalky, přidejte je do polévky a vařte ještě asi 2 minuty.
  6. Osolte a opepřete polévku podle chuti.
  7. Polévku podávejte horkou, s kousky čerstvého chleba nebo bagetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *