11. 12. 2024
Autor: Eliška Krejčová
zdroj: Recepty 24/7
Objevte recept na křupavý smažený camembert s brusinkovým džemem, ideální jako rychlá a lahodná večeře nebo působivý předkrm pro vaše hosty. V našem návodu najdete jednoduchý postup, jak camembert obalit do zlatavé strouhanky a servírovat s domácím nebo kupovaným brusinkovým džemem, který skvěle doplňuje jeho bohatou a roztékající se chuť. Tento oblíbený sýrový pokrm můžete podávat s čerstvým pečivem nebo zeleninovými sticks pro dokonalý gurmánský zážitek. Nezapomeňte si připravit tento recept na speciální příležitosti nebo kdykoliv, když si chcete dopřát něco výjimečného.
Suroviny
- 1 balení camembertu (cca 250 g)
- 2 vejce
- Strouhanka
- Hladká mouka
- Sůl a pepř
- Brusinkový džem
- Olej na smažení
Postup
- Camembert vyjměte z obalu a pokud má na povrchu bílou plíseň, můžete ji lehce oškrábnout nožem.
- Ve miskách připravte trojobal. Do první nasypete mouku, do druhé rozšlehaná vejce ochucená solí a pepřem, a do třetí strouhanku.
- Sýr obalte nejprve moukou, poté ponořte do vajec a nakonec obalte strouhankou. Pro lepší křupavost můžete tento proces zopakovat.
- Na pánvi rozehřejte dostatek oleje. Sýr smažte na středně silném ohni z každé strany dozlatova, což obvykle trvá přibližně 2-3 minuty na každé straně.
- Smažený camembert podávejte teplý společně s brusinkovým džemem. Můžete doplnit i čerstvou zeleninou nebo bagetkou.